Go to Top

Specialisaties

Voetverzorging bij Diabetici

Pedicures krijgen zeer regelmatig een cliënt te behandelen met het ziektebeeld diabetes. Zij kunnen een essentiele rol vervullen bij de preventie en vroegtijdig herkenning van voetproblemen bij diabetes patiënten. Door regelmatige behandeling van bijvoorbeeld eelt en of nagelafwijkingen kunnen veel problemen worden voorkomen. Veel diabetespatiënten komen in aanmerking voor een pedicure vergoeding, u kunt uw zorgverzekeraar hierover informeren.

Voetverzorging bij Reuma 

Veel voetverzorgers komen in hun praktijk in aanraking met mensen die reuma hebben. Vaak is de oorzaak van reumatische aandoeningen niet bekend en kan er dus alleen symptomatisch behandeld worden. Een symptomatische behandeling houdt in dat alleen de verschijnselen (bijvoorbeeld pijn of overmatige eeltvorming) behandeld worden. De patiënt geneest niet, maar heeft wel baat bij de behandeling, omdat de klachten verlicht worden. Reumapatiënten kunnen in aanmerking komen voor een pedicure vergoeding, informeer uw zorgverzekeraar hierover.

Schimmeldiagnostiek

Dikke, broze en gelige nagels… Misschien zijn het schimmelnagels? Om twijfels weg te nemen is de oplossing om het te laten onderzoeken in het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium. Als gediplomeerd pedicure ben ik in het bezit van een certificaat om nagelmonsters af te nemen en op te sturen naar het Laboratorium. Het Laboratorium geeft aan of er in de nagel wel of geen sporen van schimmels aanwezig zijn. Is er een schimmel aanwezig dan kan een goede behandeling ingezet worden onder begeleiding van de pedicure. De behandeling bestaat uit het regelmatig bezoeken van de pedicure en het dagelijks behandelen van de nagels met een anti-mycose (anti-schimmel). Tijdens de bezoeken aan de pedicure wordt de nagelplaat dunner gemaakt zodat het anti-mycose middel goed kan inwerken. Naast het behandelen van de nagels is het ook belangrijk om de schoenen 1 maal per maand te behandelen met een anti-mycose spray/poeder. De behandeling van schimmelnagels is een langdurig proces, omdat de aangedane nagels erg langzaam groeien. Over het algemeen moet men rekenen op een periode van 8 tot 12 maanden voordat de nagels weer schimmelvrij zijn.

Voetreflexmassage

De gedachte achter de voetreflexmassage is, dat “ziek” zijn ,stress, lusteloosheid e.d. signalen zijn van een verstoorde harmonie tussen lichaam en geest. Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. De blokkades die zijn ontstaan, kunnen worden opgeheven. De organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflexie in de voet. Bij storingen zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van een reactie b.v. pijn of jeuk. De plaats waar deze reactie ontstaat geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Voetreflexmassage is niet alleen een ontspannende en prettige maar ook een zeer veilige methode. Maar ook zonder klachten is deze behandeling als zeer prettig te ervaren!

Pedique nagelcorrectie methode

U hoeft zich niet langer te schamen voor uw teennagels, voortaan kunt u onbezorgd, zelfbewust en elegant door het leven gaan want er is nu Pedique. Pedique is een moderne cosmetische teennagelcorrectie, geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Door de ontwikkeling van dit moderne correctiemateriaal kunnen nagelziekten nu succesvol behandeld worden. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat uw weer esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels heeft. Het is een éénfase gel die onder een UV lamp wordt uitgehard. Het product is elastisch en past zich aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen. De gelnagel voelt heel natuurlijk aan de past perfect bij uw natuurlijke nagel. Pedique is er in verschillende kleuren. Uw pedicure kan samen met u bepalen welke kleur gel het beste bij uw teennagel past. Sterke verkleuringen van de nagel kunnen bedekt worden in de kleur van het nagelbed.